Корнелия Нинова с най-много номинации за президент в Търговище

16:59, 25 юли 16 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Корнелия Нинова е получила най-много номинации за кандидат президент на БСП от структурите в област Търговище. Данните представи областния лидер на червените Явор Куюмджиев. Резултатите показват, че Нинова има пет номинации. Следва Костадин Паскалев с 4 номинации и Стефан Данаилов, Мая Манолова, Петър Курумбашев и Янаки Стоилов, които са получили по 3 номинации. За вицепрезидент местните социалисти залагат на Бриго Аспарухов, Илияна Йотова и Янаки Стоилов.

Председателят на Общински съвет на БСП-Търговище - Светослав Стефанов информира как е протекло второто  заседание на 48-та Общинска конференция. Той отбеляза, че делегатите на конференцията са приели информацията за проведеното общопартийно  допитване в Общинска партийна организация-Търговище и насоките за участие в предстоящите президентски избори. В него участваха 75,29 % от членовете.

На първия въпрос "По какъв начин БСП да участва в изборите за президент и вицепрезидент на Република България?", за явяване на президентските избори в коалиция с други партии и организации са гласували 68,04 %; за самостоятелно явяване - 12,02 %; за подкрепа за друга партия - 0,1 %, а за подкрепа на независим кандидат - 19,58 %.

На втория въпрос "С кои партии е допустимо БСП да преговаря за издигането и подкрепата на общи кандидати за президент и вицепрезидент?", за явяване в коалиция с партиите от "БСП лява България" са гласували 93,47 %, с АБВ - 70,79 %, с Движение 21 - 69,58 %, с ВМРО -53,95%, с други партии и организации- 50,17 %, , с "Атака" -43,47%, с НФСБ - 34,70 %, с ДПС -20,79%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама