Печалба и в четирите общински дружества отчитат в Търговище

18:26, 11 авг 16 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На печалба, за второто тримесечие на 2016 г., са и четирите общински дружества в Търговище. Това показват отчетите, представени в Община Търговище. Общата печалба на търговските дружества за периода е 81 877 лв, съобщиха от пресслужбата на общинска администрация.

За първи път общинският вестник „Знаме” реализира печалба от 877 лв. До нея се стигна след прилагането на оздравителни мерки, финансова дисциплина и засилен контрол. Дружеството привлече нови контрагенти и стабилизира договорните отношения с редовни рекламодатели. Създаден беше и сайт на изданието www.znametrg.com, с който се  разширява пряката дейност, привличат се нови читатели и партньори. Общинският съвет в Търговище гласува и временна помощ за преодоляване на най-неотложните проблеми на дружеството.

С най-добри резултати традиционно е „БКС – Търговище” ЕООД, което има печалба от 39 000 лв. за второто тримесечие на годината. То обаче бележи намаление спрямо същия период на миналата година, когато е приключило с 62 000 лв.  На нивото на предходната 2015 г. е „Общински пазари“, което отчита 30 000 лв. за периода. Фирма „Адапт” има повишаване на печалбата с 2000 лв. и към второто тримесечие на тази година  приключва с 12 000 лв.  

Отчетите на общинските дружества, които са описани в подробен доклад от 79 страници, ще бъдат представени за разглеждане в Икономическата комисия на Общинския съвет.

Припомняме, че ръководството на Община Търговище въведе допълнителни мерки за осъществяване на контрол във фирмите си, регулярни срещи с управителите им и срочна отчетност на дейността им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама