Ансамбъл „Мизия” с голямо отличие от Международен фолклорен фестивал

18:06, 18 авг 16 / Култура 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ансамбъл „Мизия”от Търговище, с главен художествен ръководител Любчо Василев, грабна голямата награда в 33 издание на Международния фолклорен фестивал „Карпати 2016” в град Питещ, Румъния. Това съобщиха от пресцентъра на Община Търговище.

Форумът се проведе от 9 до 16 август и на него изпълнителите от „Мизия” събират 201 точки, като след себе си оставят състава от Чили със 176 точки и формацията от Босна и Херцеговина със 168 точки. Сред останалите участници на фестивала бяха състави от Колумбия, Молдова, Турция, Гърция, Италия, Холандия и Румъния.

Програмата на ансамбъл “Мизия” покори журито и публиката с пет спектакъла от различни области на страната, със съответните костюми и хореография. В Румъния изпълнителите от Търговище показват и най-новата си продукция „Път през Мизия”, която е подготвена дни преди заминаването им.  Тя е по хореография на Любчо Василев и музика на композитора Георги Андреев.

„Радвам се, че успяхме не само да се представим на високо професионално ниво, да спечелим безапелационно голямата награда, но и че имахме възможност да дадем своя принос да се говори за града и страната ни с възхищение и респект”, сподели Любчо Василев, който използва момента да благодари на Община Търговище и колегите си от ансамбъла за усилията, труда и ентусиазма им.

Наградата представлява плакет и парична сума от 2200 евро. Те ще бъдат разпределени между 32 танцьори, певци и инструменталисти на ансамбъла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама