Международен конкурс донесе две награди за талантливи деца от Търговище

21:05, 23 авг 16 / Култура 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Алис Тургай, Хавин Тургай, Ниляйда Нури и Никола Ненков са четирите талантливи деца, които се състезаваха от музикална школа "New Voices" - Tърговище  в Международния конкурс за млади изпълнители „Речни ноти“ в Тутракан.

Две деца от школата получиха награди, съобщиха вокалните им педагози.

Алис Тургай спечели IV та награда в първа възрастова група, а по голямата й сестричка Хавин Тургай завоюва III та награда във втора група. Тя получи и две специални покани за международни фестивали в Италия и Казахстан, предоставени й от Арт център „Кърнолски“.

Вокалният педагог и ръководител на музикална школа "Ню войсис" Десислава Станкова също получи награда, грамота за принос в провеждането на конкурса.

Тутракан бе домакин на 15-ото издание на международния конкурс за млади изпълнители "Речни ноти", който се проведе в дните от 18 до 20 август.

В рамките на конкурсната програма свои изпълнения представиха над 100 участници от България и гости от Италия, Румъния, Казахстан, Узбекистан и Молдова. Те се състезаваха в четири възрастови групи. За десети пореден път председател на международното жури на конкурса бе композиторът Хайгашот Агасян.

Конкурсът "Речни ноти" е включен в календара на МОН в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Организатори са общинската администрация и Общинският център за извънучилищни дейности в Тутракан.

Първото издание на конкурса бе през 2000 година, осъществено по предложение и с изключителната подкрепа на проф. Петър Льондев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама