Проведе се публично обсъждане на изпълнението на бюджета на община Търговище за 2015 г.

15:10, 26 авг 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общият бюджет на община Търговище за 2015 г. възлиза на над 48 млн. лв. Това стана ясно на публичното обсъждане на отчета за изпълнението му, което се проведе вчера.

В него взеха участие зам. – кметът Валентин Велчев, председателят на Общинския съвет Хатидже Алиева, началник отдел „Бюджет и счетоводство” Анна Панова, представители на неправителствения сектор и граждани.

Сумата от близо 48,3 млн. лв. включва приходи с държавен характер на стойност 21, 4 млн. лв. и  с местен от 26, 9 млн. лв.

Средствата за държавните дейности са субсидии и други трансфери за образование, здравеопазване, капиталови разходи, изграждане на инфраструктура и пътища, по програми за осигуряване на заетост, за безплатни и намалени цени на пътуванията и други.

Планът на приходите за местни дейности обхваща приходи от данъци и такси, глоби, продажби и отдаване на общинско имущество и други. Те осигуряват финансово разходите за всички местни дейности. Част от тях са сметоизвозване, поддържане на чистотата и паркови площи, снегопочиствне, ремонти на сгради и дофинансиране издръжката на детски градини.

Забелязва се увеличение на приходите от данъци спрямо предходната година. Общото изпълнение за 2015 г. е 3, 2 млн. лв., а увеличението спрямо 2014 г. е в размер на 205 хил. лв. То се дължи на събраните стари задължения, включително и от предадените на НАП длъжници за принудително събиране на данъци и такси.

През 2015 г. са реализирани 15 проекта по европейските фондове, с общо финансиране в размер на 3, 8 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама