Затворена детска градина става читалище в търговищкото село Пробуда

18:25, 27 авг 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сградата на затворената детска градина в търговищкото село Пробуда да бъде дадена на местното читалище "Родина-1927". Предложението е на общинската администрация и ще бъде внесено за разгледане на предстоящата сесия на общинския съвет от заместник кмета Валентин Велчев.

Читалището е единствения културен център в селото се казва в докладната, където се посочва още, че в момента ползва част от втори етаж, където се помещават стая-библиотека от 25 кв.м. и две стаи /бивша картинна галерия/ с площ от 80 кв.м.

Културната институция дели една сграда с местното кметство. Постройката обаче е в много лошо състояние и на практика е неизползваема в по-голямата си част. 

"През тази година се закри детската градина в село Пробуда. След затварянето на детската градина, сградата не се ползва и не се поддържа. Сградата е едноетажна и лесно достъпна за малкото останали възрастни хора в селото. Сградата на детската градина вече е неизползваема и нефункционираща, с оглед на което е целесъобразно да бъде предоставена за ползване от Народно читалище „Родина-1927“ в село Пробуда, което ще поддържа сградата." е записано в докладната записка.

Предложението е общинския съвет да даде сградата на бившата детска градина на читалището безвъзмездно за срок от 10 години. Ако предложението бъде одобрено новите собственици ще имат на разположение масивна едноетажна сграда с площ от 222 квадрата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама