Започва второто раздаване на хранителни продукти за бедни в Търговище

16:11, 31 авг 16 25 909 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 15 килограма храни ще получат нуждаещите се в област Търговище от втория транш на хуманитарната програма на Фонда за европейско подпомагане. Раздаването им започва утре в Търговище и Омуртаг, а след празниците в Антоново и Опака. Най-късно на 12 септември ще отвори и пункта в Попово. Кампанията ще продължи до края на месец септември.

Пакетите съдържат ориз, булгур, лютеница, доматено пюре, зелен грах, гювеч, нектар, птичи пастет, рибни консерви, боб, мед, локум, бисквити и вафли.

В Търговище храните ще се раздават в общинския клуб на пчеларите на ул. „Иван Асен” №1. В Омуртаг в санаториума за белодробни заболявания, в Попово на бул. ”България” № 96 А, в Антоново в бивша сграда социално подпомагане на бул. ”Тузлушки герои” № 42 и в Опака на ул. ”Р. Минков” №12.

В област Търговище около 6 500 човека имат право да получат хранителна помощ. Това са лица и семейства, които получават т.нар. енергийни помощи, както и тези инцидентно пострадали от бедствия.

Всеки правоимащ, включен в списъците ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност. Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти и Български червен кръст. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама