Община Търговище удължи срока за преработване мрежите на кабелните оператори

09:50, 09 сеп 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Търговище удължи до 30 септември срока, в който кабелните оператори трябва да приведат въздушните си мрежи за доставка в съответствие с нормативните изисквания, съобщиха от общинската администрация.Това се налага, тъй като все още има кабелни мрежи, които не са преработени.

Уведомлението за удължаване срока на първоначално определения период, в който трябва да се изпълнят изискванията е подписано от зам.-кмета Валентин Велчев и е изпратено до 7 кабелни оператори, които работят на територията на общината. В него се напомня, че незаконните мрежи ще бъдат премахнати.

Причината Община Търговище да не пристъпя към това веднага е, че по този начин ще бъдат засегнати интересите на гражданите, които са потребители на услугите на операторите.

Тази година това е трето уведомление до представителите на съответните фирми, че трябва да преработят мрежите си в съответствие със Закона за електронните съобщения и Наредбата за правилата за проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на кабелните електронни съобщителни мрежи и прилежащата им инфраструктура.

Считано от 1 март те имаха пет месеца за справяне с проблема за привеждане към нормативите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама