Поощрителни награди от световен конкурс за млади художнички от Търговище

16:21, 09 сеп 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кристияна Паскалева и Димана Стойчева от Клуб „Батик” към Младежки дом-Търговище, с ръководител Славка Георгиева, са отличени с поощрителни награди на Световния конкурс за детска рисунка България 2016 г. Негов организатор е фондация „Малък Зограф” от град Банско. 

Тази година темите, по които работиха участниците бяха две. Първата „Да, да на забавната игра”, а втората – свободна тема. Жури на конкурса бяха професор Анна Бояджиева - зам. директор на Националната художествена академия, Силва Аврамова - актриса, експерт по вътрешни програми и проекти във фонд „13 века България”, Страхил Ненов - преподавател в Катедра "Стенопис" на Художествената академия и Веселка Велинова -художник, дизайнер.

Сред наградените участници са деца на възраст от 4 до 18 години от Тайланд, Украйна, Бангладеш, Индонезия, Иран, Сърбия, Китай, Полша и много други страни от цял свят.

Фондация “Малък Зограф” има за цел да съдейства за духовното, интелектуалното и професионално израстване на децата чрез изящното и приложно изкуство, да сътрудничи с държавни и други неправителствени организации за решаване на проблемите с възпитанието на децата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама