Учител от Търговище ще се обучава в ЦЕРН

18:32, 10 сеп 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учител от Търговище е одобрен за участие в престижно международно обучение в Швейцария. Дни преди началото на новата учебна година стана ясно, че най-младият преподавател по Информационни технологии в Първо основно училище "Христо Ботев" Катерина Милева заминава за ЦЕРН .

В изпълнение на Национална програма „Развитие на педагогическите специалисти“, предстои провеждане на обучение за учители по информатика и информационни технологии в Европейския център за ядрени изследвания в периода от 2 до 9 октомври. Програмата се организира от Министерство на образованието, съвместно с образователния офис в ЦЕРН.

Подборът за включване в програмата се осъществява съгласно утвърдени от министъра на образованието и науката критерии, част от които са участие на талантливи ученици в национален кръг от национални олимпиади и престижно класиране, отличени ученици в национални и международни конкурси, участие на учителя в национални програми, проекти и квалификационни форми, поддържане на добра учебна среда.

ЦЕРН има мисии в четири направления -  научни изследвания, развитие на нови технологии, образование и обучение и сътрудничество между държавите. Целта на тази учителска програма е свързана с третата мисия. 

"Достиженията в ЦЕРН са достъпни за всички по света и затова се налага хората да имат знания за тях. В световен мащаб има отлив от природните науки, защото те са твърде трудни за изучаване. Учителите трябва да мотивират бъдещото поколение, защото те са хората, на които принадлежи  тази отговорност. Поздравяваме Катерина Милева за амбицията да се развива на високо ниво в професионалната си област." споделиха от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама