Призови места за таланти на "Ню войсис” Търговище от Международен музикален конкурс

10:11, 12 сеп 16 / Култура 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С две първи награди, две втори места и две трети класирания се завърнаха певците на музикална школа „Ню войсис” от втория Международен музикален конкурс „Art Stars – Звезди на изкуството”, който се проведе във Варна.

Участие в него взеха над 300 изпълнители на класическа музика, поп, джаз и фолклор от Варна, София, Добрич, Търговище, Русе и други градове на страната. Сред кандидатите имаше изявени таланти от Турция, Русия, Македония и Италия.

През миналата година в конкурса са участвали 170 изпълнители, а сега броят им е почти двоен, съобщи музикалният педагог Мила Маврова, която е директор на конкурса, който се организира от Фондация „Звезди на изкуството”. Според нея във Варна няма конкурс с толкова мащабно участие.

В категория „Поп и джаз пеене” се състезаваха 97 индивидуални изпълнители и 7 вокални групи.

Според регламента на конкурса журито председателствано от композитора Хайгашод Агасян присъди Гран При за всяка категория с парична и предметна награда, както и първа, втора и трета награда, награди на спонсори, организатори и др. Предвидени баха и награди от няколко международни конкурса.

Много от тях спечелиха талантливите изпълнители на Музикална школа "Ню войсис" Търговище с вокален педагог Десислава Станкова.

В първа възрастова група Алис Тургай спечели втора награда, както и награда за най-малък участник в конкурса. Във втора възрастова група втората награда беше за Сесил Алпер, а третото място за Хавин Тургай. В трета възрастова група първа награда, както и специален приз получи  Петя Георгиева. Петя се яви и едновременно на втори конкурс - "Пусть всегда будеть солнце" в Казанлък, на който също спечели най-високото отличие в категория 9-12 клас. Отново в трета възрастова група на трето място се нареди Диана Петрова. В четвъртата първа награда получи Симона Рускова.

Ръководителят Десислава Станкова получибеше отличена с Диплом за принос във вокалната педагогика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама