Деца от 28 градини и училища ще получават мляко и плод през учебната година в Търговище

12:49, 12 сеп 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3850 деца ще получават мляко и плод през новата учебна година в детските и учебни заведение на територията на община Търговище, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Това стана ясно на работна среща с директори на училища и детски градини, свързана с Европейските схеми на Държавен фонд „Земеделие” - „Училищно мляко” и „Училищен плод”. От страна на Община Търговище в срещата взеха участие заместник-кметът Рая Матева и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” Косьо Костов.

Схемите „Училищно мляко” и „Училищен плод” включват посещаващите детски градини, предучилищните групи и учениците до ІV клас. В училищата са обхвани общо 2120 ученици, включително и предучилищните групи там, а  възпитаниците на детските градини са 1730. В общината мляко и плод ще се получават в 16 училища и 12 градини.

Различното през тази година е, че абсолютно всички учебни заведения ще получават плод и мляко чрез одобрената фирма доставчик, както и хладилник за съхраняване на продуктите. До момента са кандидатствали единствено тези, които имат интерес към схемите.

На работната среща се обсъдиха графиците за раздаване на плодове и мляко, които ще влязат в сила през месец ноември и ще продължат до края на учебната година. Продуктите ще бъдат доставяни в индивидуални опаковки с етикети, съобразно изискванията, информираха от местната администрация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама