Общински служители връчиха поздравителни адреси в 24 училища в Търговище

14:16, 15 сеп 16 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на Общинската администрация в Търговище  се включиха в откриването на новата учебна година и връчиха поздравителни адреси в 24 училища от името на кмета д-р Дарин Димитров.

В приветствието си той честити 15 септември на първокласниците, учениците, преподавателите и родителите. Пожела им да са водени от любов към знанието, с уважението, което дължим на нашето училище и желанието да успяваме като нация и народ, постигайки по-високи нива на образование и житейска реализация.

Секретарят на Община Търговище Христалина Халачева приветства учениците и учителите в I СУ "Св. Св. Седмочисленици" и Помощно училище "Д-р Петър Берон". Председателят на общински съвет Търговище Хатидже Алиева, заедно със заместник-кмета инж. Митко Панайотов, се включиха в тържеството в Първо основно училище "Христо Ботев".

Заместник – кметовете уважиха учениците и учителите в още три учебни заведения - Валентин Велчев присъства в  ПГИИ "Джон Атанасов", Рая Матева в II СУ "Проф. Никола Маринов" и Емине Якубова в III ОУ "Петко Р. Славейков". Кметовете на кметства също поднесоха поздравителен адрес от името на д-р Димитров в училищата от селата.

505 са първокласниците, които прекрачиха прага на училищата в Търговище на днешния 15 септември. Най - много са в II СУ "Проф. Никола Маринов" 118.  В I СУ "Св. Св. Седмочисленици" са 96, а 83 в Първо основно училище "Христо Ботев".

В общината звънецът днес би за 5 886 ученици. От тях 4 811 са в общинските училища, а  1075 в държавните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама