12 общински училища в Търговище са извършили ремонти

18:31, 15 сеп 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
12 от 22 общински училища в Търговище са извършили ремонти през летния сезон. Основните дейности са освежаване на класни стаи и коридори, профилактика на осветление, отоплителни инсталации и други. Направени са технически прегледи на съоръженията в училищата. В І СУ „Св. Св. Седмочисленици” е извършен ремонт и на фоайето на първия етаж. 

Във ІІ СУ ”Проф. Никола Маринов”  ремонтите са обхванали също покрива, физкултурния салон, приземния етаж и други. В ПТГ ”Цар Симеон Велики” е направен авариен ремонт на водопроводната система.

В Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии е обновена учебна лаборатория по технохимичен и микробиологичен контрол. Финансирането е по Националната програма „Модернизация на професионалното образование”. Изградена е и мрежа за видеонаблюдение на общежитието.

В Основното училище в село Дралфа предстои ремонт на козирката на сградата, което няма да затрудни провеждането на занятията. Нуждата от укрепване е от авариен характер.

В училище „Хр. Ботев” във Вардун предстои ремонт на осветлението в двора на училището и на „Географската площадка”. Дейностите нямат отражения върху учебния процес, съобщават от училището. 

Всички училища в общината са извършили необходимите ремонти през летния сезон и няма да има допълнителни дейности, които да затрудняват учебния процес, освен ако не възникнат спешни ситуации, уверяват  ръководствата им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама