Районната избирателна комисия в Търговище встъпва в правомощия от днес

13:15, 16 сеп 16 / Политика 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13 членна ще е Районната избирателна комисия в Търговище. Председател е Гергана Цонева от ГЕРБ. За това се произнесе Централната избирателна комисия, която назначи РИК в Двадесет и осми район – Търговище, за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за национален референдум на 6 ноември.

Постигнато е съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Районна избирателна комисия, припомнят от ЦИК. Заместник председателите ще са двама  - от  коалиция „БСП лява България” и Патриотичния фронт съответно Диана Игнатова и Красимира Маркова. На ДПС ще бъде секретарят Мевзуне Бейтулова. Останалите членове са Детелин Драгнев, Наталия Миланова, Васил Василев, Валери Симеонов, Хабибе Рамаданова, Кадлийн Мехмедова, Станьо Александров, Младен Балуков и Маринела Първанова.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си от днес. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама