Събират дарения за училищен сборник в Търговище

07:45, 21 сеп 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици и учители от Търговище събират пари, за да издадат сборник за своето училище. Инициативата е на възпитаниците и педагозите от първо средно училище "Свети Седмочисленици", които се обърнаха с призив за помощ към гражданите и гостите на Търговище за които образованието е сигурен и светъл път към бъдещето. 

"Тъй съградихме в 1846 лето по единодружний способ училище…и ся зачуди всякой на добрия ред и на науките, защото до него време не бяхме видели…”

"Да бъдат благословени нашите праотци, горели с родолюбивия огън на познанието, дръзнали в робските години да имат едно от най-хубавите училища по онова време!  Обръщаме се с надежда, че всички вие сте съпричастни към благородната инициатива да съберем в една книжица всички открити спомени, фотоси, факсимилета, документи и архивни материали, чиято ценност се измерва с трайността на дирята, която оставят след себе си. За да гори, пламъкът трябва да се пази и грижливо да се поддържа. Наша е отговорността да го съхраним и да предадем кодовете му на идващите след нас! Няма по-могъщо дело от общото, в което водеща е грижата за факела на грамотността и светлината за душите!" се казва в обръщението.

От гимназията припомнят, че през настоящата година се навършват 170 години светско образование в Търговище и по този повод те смятат да дадат своя принос към съхраняване на историята, като издадат сборник “Искри от миналото – светлина за бъдещето”.              Дарения могат да се правят на място в канцеларията на училището, както и по банкова сметка:

BG40UBBS80023108507710

BIC:  UBBSBGSF   "Нека всеки сподели онова, що душата му желае да дари, защото богат е не онзи, който взема, а този, който дава! Благословени да са мъдрите и щедрите", апелираха ученици и учители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама