Ген. Румен Радев в Попово: Когато няма собствена политика, решенията се налагат отвън

08:23, 22 сеп 16 / Политика 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Положил съм клетва да служа на България. Винаги съм се ръководил от това и съм казвал твърдо „не“, когато интересите на страната са били заложени на карта. Залагал съм живота си за България и за българите. Ще продължа да бъда такъв“, това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев, пред граждани в Попово.

„С кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова сме единственият фактор за алтернатива и искаме президентска институция, която да работи за приятелство и партньорство с другите държави, за сигурност не само на външната граница, а и за обикновения български гражданин във всички измерения“, допълни още той. Ген. Радев подчерта, че Консултативния съвет по национална сигурност от далеч трябва да вижда проблемите и да предлага решения. „Ще работим за президентска институция, която да ангажира гражданското общество, което да предлага закони, а не те да се пишат от лобисти“, посочи той. Според него ясно трябва да се заяви, че няма да търпим повече лошото състояние на здравеопазването и като пример посочи болницата в Попово. „Не приемаме малките и средни предприятия да бъдат в това унизително положение и не само неподкрепени от държавата, а дори и с натиск от нея“, каза също той.

Ген. Радев заяви, че по темата за сигурността няма спокоен човек в тази страна. „Трупат се много проблеми. Списъкът е безкраен. Има криза в управлението и ценностите. Дълбоко социално разслоение. Има опасност да загубим традициите, бита и ценностите си. Те да бъдат подменени. Тук сме, за да кажем, че има нужда от промяна“, категоричен е той. Според него е необходимо да се тръгне по нов път и да бъде ясно какво искаме и накъде отиваме и как да го постигнем. „Това, което ви предлагам, е всички заедно, обединени, да тръгнем по този нов път от 6 ноември“, каза кандидатът за президент. Той е на мнение, че трябва да се знае реалното състояние на държавата, това, което се крие от хората. „Има дефицит на истината в страната. Представят ни се напудрени отчети, които няма да ни докарат на верния път. Не трябва да спираме да питаме каква е истината за КТБ, за какво са 16 млрд. лв. заем,  108 млн. лв. по границата. Уж били за защитни съоръжения, а се оказва, че ще строим лагери. Готвят ли ни сценарии да станем буфер?“, попита още ген. Радев. Той подчерта, че управляващите призовават хората да не „клатят лодката по време на криза“. „Но за да бъдем в лодката заедно, трябва да имаме вяра на капитана. Много загубиха това доверие и заминаха в чужбина. Колко още ще издържим така – едно-две поколения, и докъде ще стигнем?“, продължи ген. Радев.

Според него липсва и ясна визия за развитието на България. Той посочи, че управляващите няколко пъти са си сменили решенията и позициите по едни и същи проекти – пример е проектът „Белене“. „Кой ще плаща това?“, попита още ген. Радев. По неговите думи, когато няма политика, ни се налагат решенията от вън. „В момента липсва и разделение на властите. Липсват перспективи за един нормален достоен живот на хората“, каза още ген. Румен Радев.

„Убедени сме, че е необходима промяна в България, защото усещам разделение в хората. Ние сме на последно място по БВП на човек от населението и скоро няма да отстъпим от него. 40% от населението на България живее в риск от бедност, като средното за Европа е 24%. Всички новини ни заливат с розови цифри, но истината е друга“, заяви Весела Лечева, член на Изпълнителното бюро на БСП. По нейните думи уменията и знанията на кандидата за президент не могат да бъдат измерими. „В негово лице виждам изключителна воля, професионализъм и себеотрицание. Горда съм, че нашият кандидат за президент притежава тези качества, защото ще бъдат необходими за промяната на онази България, която всички обичаме“, каза още Весела Лечева.

Ген. Радев се срещна и с кмета на община Попово д-р Людмил Веселинов, който му пожела успех в кандидатпрезидентската кампания. 

На събитието присъстваха още Деница Златева – член на ИБ на БСП, Явор Куюмджиев – областен председател на БСП-Търговище, членове и симпатизанти на БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама