Учители от Търговище се обучават в Европа

19:45, 23 сеп 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима преподаватели от Първо средно училище „Свети Седмочисленици“  в Търговище през октомври ще се включат в обучения в Академия Англоланг във Великобритания и Института за подготовка на педагогически кадри в Малта. В обучение ще се включат  и директорът и един от помощник директорите на училището. Те ще посетят  курс за квалификация на ръководен персонал в средното образование, организиран от Международен център за обучение - Шотландия.

Всичко това се случва в рамките на проект, който започна в края на миналата учебна година. Той е за обучение на учителите в международни институции в Европа. Програмата Еразъм+ предоставя пълна стипендия за обучение на учители от български училища в сътрудничество с водещи обучителни институции от цяла Европа.

"Три месеца след одобрението на проекта и отпускането на средствата, изпълнението на заложените дейности набира сили. Осем учители от I СУ вече посетиха университетите за подготовка и квалификация на педагогически кадри във Великобритания, Германия, Ирландия и Малта. Там те се включиха в обучения за използването на иновативни методи и компютърни технологии при преподаването в начален, прогимназиален и гимназиален етап.  Всички участници в пътуванията споделят, че работата в силно мотивана среда и общуването с университетски преподаватели и колеги от цяла Европа са се оказали важни фактори при обмислянето на предстоящата учебна година." споделиха от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама