Над 58 хиляди имат право да гласуват в Търговище

11:48, 26 сеп 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
58 308 е броят на избирателите, които имат право да упражнят гласа си на предстоящите избори за президент и вицепрезидент и произвеждане на национален референдум на 6 ноември. Това сочат предварителните данни оповестени от пресцентъра на общинската администрация. Избирателните секции във всички населени места за вота ще са 103.

Днес е крайната дата за поставянето на избирателните списъци на регламентираните места. Те вече са разположени в 56 секции във всички села на Общината.

Гражданите могат да проверят избирателната секция, в която ще гласуват и на сайта на Община Търговище: www.targovishte.bg. В него са създадени специални директории: Избори за президент и вицепрезидент на Република България и Произвеждане на национален референдум, които ще бъдат активни до приключване на изборите.

В четвъртък от 14 часа в зала 28 в общинска администрация ще се проведат консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии. Кметът д-р Дарин Димитров изпрати покани за участие до регионалните ръководства на политическите сили, които имат парламентарни групи в Народното събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама