Община Търговище проведе работна среща с директори на училища и детски градини

18:48, 27 сеп 16 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща с директори на училища и детски градини за обсъждане на ключови теми, касаещи началото на учебната година, се проведе в Общинската администрация в Търговище. В нея взеха участие заместник-кметът Рая Матева, главният експерт в дирекция „Хуманитарни дейности” Анка Кушева и експертът Силвия Доманова.

На всички директори отново беше обърнато внимание за заповедта на кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров от 2.08.2016г., която забранява събирането на средства от родителите на деца, посещаващи детски градини. Напомнено бе, че половината сума от постъпилите такси от родителите, ще бъдат предоставяни на ръководствата на детските градини за закупуване на материали, консумативи, играчки и други.

Анка Кушева напомни още, че учебните помагала за 3 и 4-годишните деца не са задължителни и тяхното закупуване следва да става по желание на родителите. Тези за 5 и 6-годишните са безплатни.

На срещата се обсъди и транспортната схема на училищните автобуси, която не е актуализирана от 2008 г. По предложение на администрацията Общинският съвет е утвърдил през 2008 и 2009 г. маршрутите за превоз на ученици. На 9 средищни училища са предоставени 19 автобуса. От тях 3 се намират в град Търговище, а останалите са в селата.  Преразглеждането на схемата е сред приоритетите в работата на ресорните експерти в Община Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама