Семинар за доброволческите групи при бедствия и аварии се проведе в Търговище

14:42, 28 сеп 16 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Семинар на тема „Ролята на ръководителя за функциониране на доброволното формирование“ се проведе в Търговище. Форумът се организира от Областна администрация в изпълнение на приетия „План за изпълнение на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации в Република България" и с цел продължаване работата по изграждане и подобряване на организацията на дейността на доброволните формирования. 

В семинара взеха участие представители на всички общини от областта, както и представители на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Обсъдени бяха новите моменти в нормативната уредба, актуалното състояние на доброволните формирования на територията на областта, участието и ролята на ръководителя и заместник ръководителя на доброволното формирование в самостоятелни и/или съвместни спасителни операции.

Съгласно нормативите стандартът за численост за община Търговище е до 40 доброволци, за общините Попово  и Омуртаг – до 25, за общините Антоново и Опака –  до 10 доброволци. Представителите на общините в региона докладваха за актуалното състояние на доброволните формирования, екипировката с лични предпазни средства и оборудване. 

Към момента в община Търговище е регистрирано доброволно формирование от 5 човека. В община Попово има 25 доброволци, които разполагат с техника и са преминали обучение. В община Опака доброволците са 6, в община Омуртаг – 10. В община Антоново няма регистрирано доброволно формирование.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама