Фестивал за хора с психични разстройства организират в Търговище

17:58, 28 сеп 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионален фестивал на изкуствата и спорта  за хора с психични разстройства и интелектуални затруднения от резидентни социални услуги ще се проведе в Търговище. Проявата под мотото "Цветни мисли" се открива утре и ще продължи и в петък. Нейни организатори са Търговищкото дружество за психично здраве и представителството на Национален алианс за социална отговорност за Област Търговище.

"С провеждането на фестивала се цели подкрепа за хора с психични разстройства и интелектуални затруднения за тяхната пълноценна социализация в общността чрез развиване на силните страни, талантите и способностите им. При успешна реализация фестивалът може да се провежда всяка година, което ще способства за устойчивостта на усилията да бъде повишено качеството на живот на потребителите." споделиха организаторите. 

Във фестивала ще участват над 10 социални услуги за хора с психични разстройства и интелектуални затруднения от цяла североизточна България. Събитието ще се проведе на площада пред Драматичния театър, като и в двата дни има планирани различни дейности, в които всеки може да се включи. Това са ателиета на открито с 13 работилнички, където всеки ще може да надникне, да научи и ли просто да наблюдава как се случва магията на ръчната изработка. 

Едновременно с това ще е организиран и базарът на сувенири, изработени от хората с психични и психологични проблеми от цяла Североизточна България. Уъркшопите и базарът ще са и в двата дни от фестивала, като ще стартират в 11часа в първия ден и ще продължат до края на следващия ден. Междувременно ще бъде организрано и ателие "Рисунка на асфалт" - всеки ще може да порисува с тебеширите и да покаже майсторлък.

Друга част от фестивала е спортния празник, който ще включва в себе си няколко различни игри от които също може да сте част - скачане с чувал, дърпане на въже, забавни спортни игри, упражнения по йога и каланетика. 

Част от фестивала са също и Модно ревю и Празник на талантите, които ще се проведат утре от 17,00 часа на естрадата на площада пред Драматичния театър. При лошо време фестивалът ще се проведе в Регионална библиотека „Петър Стъпов”, информираха организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама