Престижно отличие получи ротарианец от Търговище

14:56, 29 сеп 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строителният предприемач Тошко Райчев стана втория търговищенец, получил престижното отличие “Пол Харис Фелоу”, което Ротари Интернешънъл връчва за безкористна служба на обществото. Златната значка и специален сертификат, които са високо уважавани символи за значително финансово подпомагане на Ротари фондацията, бяха връчени на г-н Райчев лично от Димитър Димитров, дистрикт гуверньора на Ротари България за 2016/2017 г. Дистрикт гуверньорът пожела на отличения да продължава да е все така сърцат и щедър, да има повече последователи, които да работят за добруването на хората. Неговите приятели от клуба го зарадваха с картина на художника Валентин Голешев по повод 60-годишния му юбилей.

Първият лауреат на престижното ротарианско отличие в Търговище стана агробизнесменът Божидар Митов през април 2013 г.

Притежателите на приз “Пол Харис Фелоу” са допринесли с повече от $ 1000 за годишния програмен фонд Полио Плюс за борба срещу разпространението и възникването на полиомиелита и са дарили безвъзмездни средства за различни хуманитарни и обществени проекти.  По света отличието е познато от 1957 г. и от тогава е високо уважаван символ за значително подпомагане на Ротари фондацията от ротарианците. Пол Харис, наричан Бащата на Ротари, е американски адвокат, който е първият основател и организатор на първия Ротари клуб в Чикаго през 1905 г.

Дистрикт гуверньорът на Ротари България вчера беше на официална визита в Търговище. Придружен от президента на местния клуб Стефан Димитров и секретаря Атанас Цанев той имаше срещи с кмета и областния управител, а вечерта присъства на седмичната сбирка на клуба. По време на разговорите бяха обсъдени съвместни идеи и проекти с местната власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама