Събор на хумора и сатирата организират в поповското село Паламарца

07:04, 30 сеп 16 / Култура 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четвърти преглед на хумора и сатирата придружен с кулинарен събор ще се проведе в поповското село Паламарца на 8 октомври. Събитието е под надслов „Който се смее, не старее”.

Целта е опазване и популяризиране на хумора в народното творчество на българите и стимулиране на изпълнителите към участие в общински и национални прегледи, конкурси и събори. Организаторите от Читалище „Искра – 1893″ са подготвили различни изпълнения на капански хумор, вицове и други изненади.

"След изпълненията жури ще връчи награди на победителите в различните категории. Голямата награда на фолклорния конкурс е приз на името на Бойко Колев – почетен член на читалището и спомоществовател, направил много за селото", съобщи секретарят на читалището в Паламарца Юлияна Петрова, като уточни, че четвъртото издание на събора се провежда под патронажа на Националния читалищен съюз и е посветено на 160 години общонародно читалищно дело.  

До момента, заявки за участие са подали изпълнители от 20 селища от 7 общини. Крайният срок за кандидатстване е 2 октомври.

И през тази година съпътстващо събитие е кулинарният събор, на който ще бъде връчена награда на името на Тодор Ганев – заслужил майстор готвач на Република България, чийто корен е от Паламарца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама