Определиха състава на 105 секционни комисии за изборите в Търговище

12:30, 30 сеп 16 / Политика 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентарно представените политически сили в Търговище постигнаха съгласие за определяне съставите на Секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждане на изборите за президент и национален референдум на 6 ноември, информираха от пресцентъра на местната администрация. След тричасово заседание беше подписано споразумение за разпределението на местата по партии в кочмисиите. Участието на всяка формация е съгласно методическите указания на ЦИК.

В Търговище се предвижда да има 105 СИК, включително в болницата и следствения арест. При постъпване на достатъчно заявления за гласуване в подвижна секция може да не се създава място за гласуване в ареста. 58 от комисиите трябва да бъдат с 9 членове, а 47 със 7 представители на партии и коалиции. Общият брой членове на комисии за изборите в общината е 851.

ГЕРБ участва в СИК-те с 314 членове и има по едно място в ръководствата на всяка от комисиите. БСП има 142 членове и участие с по един човек в ръководството на 55 комисии. ДПС има представители в ръководството на 44 комисии и общо 112 човека в секционните комисии. Коалиция „Реформаторски блок” ще бъде представляван от 86 членове в СИК и ще има по едно ръководно място в 34 комисии.

Коалиция „Патриотичен фронт” включва 63 свои представители и ще участва с по един човек в ръководството на 25 комисии. „България без цензура” ще има квоти в ръководството на 20 комисии и общо 52 участници в комисиите по места. „Атака” и АБВ ще бъдат в ръководството на по 16 секции и ще има по 41 представители в комисиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама