Обявиха първата обществена поръчка за ремонт на образователни обекти в Търговище

13:09, 30 сеп 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата процедура за избор на изпълнители за образователната инфраструктура, от Инвестиционната програма по „Региони в растеж”, обяви Община Търговище. тя е на обща стойност над 6 милиона лева и включва ремонтите на две детски градини, една ясла и едно училище. Условията за участие в процедурата за строителство и съпътстващата документация са публикувани на сайтовете на Общината, Агенцията за обществени поръчки и официалния електронен вестник на Европейския съюз.

Обществената поръчка за строителство е разделена на 4 обособени позиции. Те са за основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на детски градини №7 „Снежанка” и №9 „Приказка”, І ОУ „Христо Ботев” и детска ясла №1 „Първи юни”. Във всеки от обектите от образователната инфраструктура трябва да се извършат ремонти и реконструкция на сградата и съответните мерки за енергийна ефективност. Предвидено е благоустрояване и озеленяване на дворове, изграждане или ремонти на спортни площадки, ново осветление, мерки за достъпна архитектурна среда. За всеки от обектите има одобрен работен инвестиционен проект и издадено разрешение за строеж.

Всеки участник в откритата процедура може да подаде оферта само за един обект. След избора на изпълнители, което трябва да стане до 3 месеца, ще бъдат сключени договори с избраните фирми. Предвижда се строителството и ремонтите в обектите да започнат през пролетта на следващата година и да приключат до септември 2018 година. По време на реализацията на проекта училището и детските заведения няма да работят. Те ще останат затворени до окончателното изпълнение на заложените дейности и въвеждането на обектите в експлоатация.   

Екип от Община Търговище подготвя и останалите процедури по  проекта за детските заведения и училището, които са за строителен надзор, публичност, одит, доставка на обзавеждане и оборудване, както и за авторски надзор. Предстои те да бъдат обявени поетапно, за да стартира изпълнението на целия проект през март-април.  Общата стойност на всички дейности в образованието по проекта е за близо 10 млн. лв. Инвестиционната програма на Община Търговище е на стойност 17,7 млн. лв. и ще се изпълнява до 2023 година по Оперативна програма «Региони в растеж». Освен за образователната инфраструктура, ще бъдат обявени процедури за избор на изпълнители за ремонт на улици, изграждане на кръстовище, строеж на социални жилища, ремонт на културна инфраструктура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама