Тестват системата за пръстови отпечатъци в здравните заведения в Търговище

18:36, 01 окт 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Болничните заведения в Търговищка област вече имат системи за пръстов идентификатор. Това съобщи директорът на Районната здравноосигурителна каса Емил Стоянов. Към момента в многопрофилната болница са инсталирани 20 устройства, в Попово – 3, в Омуртаг – 5.

Устройствата не свалят пръстов отпечатък, а генерират код от няколко определени точки от пръста.

Официално системата за пръстова идентификация ще заработи от 1 ноември. Дотогава се дава възможност на лечебните и болничните заведения да я тестват, а на гражданите – да се запознаят с нея. Регистрацията се извършва в болниците или в РЗОК и отнема около 2 минути.

„Процесът върви нормално. Проведохме обучение на персонала, който ще работи със системата и до сега не сме имали проблеми. Недоволни от начина на регистрация няма, откази също няма“,съобщи директорът и добави, че системата е полезна за всички, които искат да живеят и работят по правила.

„Здравноосигурените могат да са сигурни, че касата ще плати за лечението им само след като те самите потвърдят, че са получили съответната медицинска помощ“, уточни Стоянов. Той каза още, че НЗОК съвместно с Българския зъболекарски съюз са договорили трета безплатна дейност за възрастни над 18 години и вече са подписани допълнителните споразумения със стоматолозите на територията на област Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама