Представиха туристически пътеводител за Търговище

16:27, 03 окт 16 / Култура 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-новият пътеводител „Търговище – бисерът на българския североизток”, написан от професор Николай Овчаров беше официално представен днес. Изданието е в 5000 тираж и е отпечатано с подкрепата на Община Търговище.

„Пътеводителят цели да представи един по-различен поглед върху Търговище и да запознае посетителите на града с древната му култура и забележителности”, каза пред журналистите кметът д-р Дарин Димитров. Изданието е на български език, но предстои да бъде преведено на английски и китайски език.

Книгата по увлекателен начин разказва за историята на града ни от най-древни времена и позволява в рамките на 15-20 минути всеки читател да се запознае с възможностите за туризъм в региона.

Проф. Овчаров сподели, че в Североизточна България е концентриран огромен потенциал, който трябва да се използва по най-добрия начин, а със съдействието на кмета на община Търговище ще търси държавна подкрепа в тази насока. Доказателство за тези думи е бързото изкачване на Мисионис, на 21 място, в класация на туристически сайт, в която са включени над 200 крепости в България.

Пътеводителят „Търговище – бисерът на българския североизток” ще бъде разпространен за продажба във всички туристически обекти и хотели в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама