Курс по приобщаващо образование започнаха учители от Търговище

17:29, 03 окт 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Педагозите от Второ Средно училище „Проф. Никола Маринов“ в Търговище се включват в безплатен онлайн курс „Запознаване с приобщаващото образование”. Обучението е подготвено от екипа на Център за приобщаващо образование. Той изцяло отразява философията на новия Закон за предучилищното и училищното образование, информираха от гимназията.

Създаването на онлайн курса е част от Програма “Едно училище за всички”,  която Център за приобщаващо образование развива заедно с пет училища партньори, с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Нейн фокус е създаването на първия български модел на приобщаваща училищна среда, който може да се приложи във всяко училище в страната.

Курсът включва 4 независими модула, обединени около темата приобщаване: история на приобщаващото образование, основни принципи и възприети рискове при прилагането му на практика ; участници в процеса на приобщаване  и техните роли; организиране на приобщаването на различни нива и тяхното взаимодействие; Български модел за изграждане на приобщаваща училищна среда.

Всеки модул включва по три сесии. Записалите се в курса, могат да преминават през материалите и задачите в удобно за тях време и място и със своето собствено темпо.

В края на курса участниците получават сертификат, удостоверяващ успешното приключване на обучението. Но по-важното е, че получават възможността да се приобщят към една философия, на която се основава бъдещето на образованието.

"Препоръчваме и на родителите да се включат в безплатния курс, за да направим с общи усилия училището ни още по-желано място, където учениците се учат, възпитават и социализират." апелираха от гимназията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама