Уникален кино-литературен фестивал ще гостува в Търговище

07:25, 05 окт 16 / Култура 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 прожекции на 20 филма, 10 национални премиери и една световна ще предложи второто издание на CineLibri – единственият в света кино-литературен фестивал. Форумът се открива днес и ще продължи до 16 октомври в осем града, между които и Търговище и отново ще заложи на симбиозата между двете най-популярни изкуства в света – литературата и киното.

Зрителите на CineLibri ще имат привилегията да видят една от най-амбициозните кинопродукции на 2016-а година: „Геният” на Майкъл Грандейдж, адаптация на блестящата биографична творба на А. Скот Бърг. Книгата е посветена на впечатляващата личност на Максуел Пъркинс, гения, създал гении като Хемингуей и Фицджералд. В образа на Пъркинс се превъплъщава Колин Фърт, партнират му ослепителната Никол Кидман и Джъд Лоу, който влиза в кожата на ексцентричния писател Томас Улф. 

Афишът на фестивала в Търговище включва още едни от най-успешните екранизации по безспорни литературни шедьовр, прожекции както на нови филми, така и на кинокласики и образци на игралното кино.

"Директорът и главен селекционер на фестивала Жаклин Вагенщайн обещава незабравими емоции с превъзходно подбрани модерни класики и нови филми, които пристигат у нас след триумф на най-големите кинофестивали. Бонус за зрителите ще бъде отстъпката в размер до 30% върху екранизираните книги, валидна за продажбите в рамките на самите прожекции. Тази година фестивалът ще има и силна паралелна програма, включваща дискусии, работилници и срещи както за зрители, така и за професионалисти." обещават организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама