Национален фолклорен фестивал подготвят в Търговище

09:06, 06 окт 16 / Култура 25 823 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази есен Търговище ще е домакин на първото издание на Националния фолклорен фестивал за деца и юноши „Мисионис пее и танцува“. Събитието се организира от Клуб за народни хора „Джумалийци“ с подкрепата на Община Търговище.

На 21 октомври Центърът за младежки дейности и инициативи ще събере цвета на българската фолклорна музика, песен и танц. Във фестивала ще участват деца и младежи от цялата страна. Заявки за участие се приемат до 10 октомври.

„Непрекъснато пристигат заявки за участие от индивидуални и групови изпълнители. И въпреки, че това е първо издание, фестивалът вече успя да привлече интереса на цялата фолклорна общност в страната.“ – съобщиха организаторите.

Фестивалът има конкурсен характер и квалитетно жури, което ще оценява участниците. Сред неговите членове са: Нели Андреева, Галина Дурмушлийска, доц. Костадин Бураджиев, Любчо Василев, Даниела Дженева и Димитър Манов.

Конкурсната програма започва в 10 часа, а след приключването й, участниците ще дефилират по улиците на Търговище. Шествието ще потегли в 17 часа от района на болницата, ще премине през възрожденския квартал „Вароша“ и ще завърши с хоро на централния площад „Свобода“. Начело ще е Духовият оркестър с изпълнения на народна музика.

След празничното шествие ще последва официална церемония по награждаване на участниците и гала концерт, който ще се състои на откритата сцена пред Община Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама