Куфар с приказки тръгва към деца от малки населени места от Търговище

18:12, 09 окт 16 / Култура 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътуващ разказвач и куфар, пълен с чудни приказки, тръгват от тази есен към деца от три търговищки села. Те ще се спират в читалищата в селата Давидово, Ралица и Баячево, където докосвайки се до вълшебния свят на приказките 30 деца на възраст до 10 години, ще развиват своите комуникативни умения, ще подобрят българския си език, ще изградят позитивна нагласа към четенето. Инициативата е на Клуба на нестопанкките организации.

В куфара на разказвача ще намерят място и образователни играчки от „Библиотека на играчките“ на Клуба. Те съдействат за развитие на детската личност в петте области на детското развитие. Освен за малчуганите интересни и полезни срещи ще има и за техните родители. Заедно със специалисти те ще си говорят за това как се справят децата в детска градина и училище; ще се учат по- добре да общуват и играят с тях.

Проектът „Приказки в куфар“ се реализира от Клуб на нестопанските организации и читалищата в трите села. Влизайки веднъж в местното читалище и библиотека родители и деца ще се запознаят и научат как да използват техните ресурси. Това ще допринесе за постигане на основната цел на проекта - да утвърди библиотеката като център на общността за придобиване на важни социални и образователни знания и умения.

През изтеклата седмица беше проведена първата информационна среща по проекта. Тя се състоя в читалището в село Давидово. Предстоят още две - в селата Баячево и Ралица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама