Над 100 ученици ще учат китайски в Търговище

07:31, 12 окт 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама нови преподаватели по китайски език пристигнаха в Търговище. Това са Джун Тиню и Ху Сюей, които започват да преподават още през тази седмица в училища и детски градини.

Очаква се в групите, които ще се сформират, да се включат над 100 ученици в пет училища в града. Групи по китайски ще има в 3 детски градини и в Регионална библиотека „Петър Стъпов”, съобщи директорът на I Основно училище "Христо Ботев" Димитър Алексиев. Той подчерта, че благодарение на добрите партньорски отношения с Община Търговище и ползотворното сътрудничество с Института „Конфуций” за 4 година продължава командироването на доброволци, които да преподават. Заради повишения интерес към изучаването на езика в града има двама преподаватели, които ще работят 10 месеца.

Джун Тиню е магистър по китайски и английски език. Ху Сюей е член на международния доброволчески корпус, създаден от Института Конфуций за преподаване на китайски език. Основното й образование е свързано с преподаване на езика на чужденци. Според нея България е развита страна и известна като райската градина на Господ. Двете преподавателки казаха, че Търговище е привлекателен град, с приветливи и гостоприемни жители.

Кметът д-р Дарин Димитров сподели и новите около подготовката на побратимяването с китайския град Хъфей, подчертавайки важността му за привличането на инвестиции в Търговище. Кметът  пожела ползотворна работа на преподавателите и ги увери, че ще срещнат топъл прием в нашия град, където има много приятели на Китай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама