Ученици от Търговище не искат видеонаблюдение в училище

09:38, 13 окт 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Несъгласие да има поставено видеонаблюдение в училище изразиха учениците - участници  в импровизираното заседание на Общинския съвет в Търговище. Дебатът бе част от  инициативите, организирани  от общинската администрация по повод Празника на българската община. 

В него се включиха възпитаници  на Първо и Второ средно училище, както и от Професионална гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“, които бяха в ролята на 33-та местни съветници. Така на практика учениците, разделени на три групи по 11 човека, имаха възможност да участват в сесия и да гласуват свой дневен ред под ръководството на председателя на Общинския съвет Хатидже Алиева. Тя им даде подробна информация за дейността на местния Парламент.

Кметът на общината д-р Дарин Димитров също участва в заседанието, обръщайки внимание върху  представянето на своите четирима заместници. Всеки един от тях разказа за функциите и ресорите си. На свой ред д-р Димитров предложи на младите парламентаристи да съдействат на общинската администрация и се включат в кампания за спиране паркирането в зелените площи на Търговище.

Част от заседанието бе ръководено и от единадесетокласничката Кристина от Професионалната гимназия по икономическа информатика в града. Тя бе избрана на второ гласуване за председател на съучениците си.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама