Специално училище за ученици с увреден слух в Търговище отбеляза 105 си годишнина

07:29, 21 окт 16 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специално училище за ученици с увреден слух „Свети Иван Рилски“ в Търговище отбеляза 105 си годишнина. Гости на тържеството бяха представители на Регионална библиотека „Петър Стъпов“, приятели на училището и много родители.   В концертната програма децата – домакини изпълниха песни с жест и мимика под ръководството на Тодорка  Димова и Антония Колева, а гостите от балет „Вега“ с ръководител Марианна Савова ги поздравиха с танци. Празничният ден завърши с волейболен турнир между ученици – юноши и девойки  и учители. 

В навечерието на годишнината учениците и целият колектив  на училището си направиха подарък -  реализиран е проект по Национална програма „За чиста околна среда – 2016”, на тема „Обичам природата и аз участвам” като е създаден еко-кът, в който е съхранена и продължена традицията на основателите на училището за обогатяване с разнообразни растителни видове на училищния парк. В него ще се провеждат и часове в реална природна среда. Създаденият интериор предоставя условия за отмора на зрението и подобряване на компенсаторните му възможности.

"В своята 105-годишна история училище „Свети Иван Рилски“ в град Търговище е образовало и възпитало поколения хора с увреден слух. Училището е удостоено със „Златна значка“, носител е на „Медал за особени заслуги“  за значителен принос към делото на глухите в България. От 1992 г. до днес директор на специалното училище е Росен Милачков, носител на Почетно отличие „Неофит Рилски“ за високопрофесионална дейност в системата на Министерство на образованието." споделиха от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама