Номинираха за "Кристална лира" ръководителите на балет "Търговище"

09:46, 21 окт 16 / Култура 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководителките на балетна формация "Търговище" са номинирани за престижната награда "Кристална лира", съобщиха от Младежкия дом в града. Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева са сред кандидатите за приз в раздел "Педагог". 

Гала спектакълът на който ще бъдат връчени наградите ще се състои в Деня на народните будители - 1 ноември. Тогава ще станат известни носителите на отличието във всеки раздел. "Освен наградите, присъдени от жури, се присъжда и награда на публиката на Classic FM - ако желаете можете да гласувате за Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева на следния e-mail:[email protected]" апелираха от Младежкия дом. 

За 20-та поредна година Съюзът на българските музикални и танцови дейци (и Classic FM радио организират тържествена церемония по връчването на националните награди за музикално и танцово изкуство "Кристална лира". Това е признание за ярки постижения в музикално-изпълнителското и танцово изкуство. 

Наградите са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на забележителни постижения в изпълнителското и танцовото изкуство и се присъждат в 15 категории. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама