Ученици от Търговище се включиха в "Най-големия урок"

18:37, 21 окт 16 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осмокласниците от Търговище се включиха в тазгодишното издание на глобалната инициатива на УНИЦЕФ - „Най-големият урок в света”. Учениците от профил „Изобразителни изкуства“във Второ средно училище "Проф. Никола Маринов", с класен ръководител Мария Вълчева разгледаха 17-те глобални цели за устойчиво развитие, които през следващите 15 години трябва да доведат до изкореняване на крайната бедност, ликвидиране на неравенствата в глобален мащаб и справяне с климатичните промени.

Изявата цели да запознае учениците с предизвикателствата на нашето съвремие и те да потърсят начини за справяне с тях.

Работата в часа бе фокусирана върху четвъртата глобална цел, посветена на качественото образование. Глобалните проблеми, свързани с достъпа до училище и начините за справяне с тях, осмокласниците дискутираха, след като се запознаха с краткия филм ”Училища, които променят животи”. Работата по групи им позволи да изразят собствена позиция и заедно да потърсят решение.

"Осмисляйки силата на образованието да променя животи, учениците се превърнаха в застъпници на равния достъп до образование за всеки по света." споделиха от гимназията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама