Община Търговище се стяга за зимата

11:09, 24 окт 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 27 октомври кметове и кметски наместници в община Търговище трябва да бъдат инструктирани за подготовката на населените места за зимата, включително и готовността им за редовно предоставяне на стоки и услуги от първа необходимост на населението. Това разпореди със своя заповед кметът на Общината д-р Дарин Димитров. 9 от селските кметове на чиито територия има стаи за приютяване на закъсали пътници до няколко дни трябва да ги оборудват с отоплителни материали и да ги поддържат в готовност до края на зимния сезон.

Предстои да бъде актуализиран съставът на кризисния щаб и да се прегледат действията при снегонавявания и обледявания. Специална комисия трябва да извърши проверка относно състоянието и готовността на снегопочистващата техниката. Фирмата, която ще извършва тази дейност е задължена да разработи текстови и графичен план за снегопочистване и опясъчаване на общинската и улична мрежа и ми го представи за съгласуване. Допълнително ще има и списък на собствениците, които притежават техника годна за извършване на аварийно спасителни действия и може да помага в случай на усложнена обстановка.

Фирмите за автотранспорт, мобилните оператори, електроразпределителното дружество и ВиК трябва навреме да приведат в готовност групите по аварийно-възстановителни работи и да проведат профилактични прегледи на всички ел. агрегати електро и газопреносни съоръжения и осигуряване на запаси от суровини и материали. Отговорност на заместник-кметовете е да създадат необходимата организация за снабдяване със стоки и услуги от първа необходимост, здравно и медицинско обслужване на населението от общината при усложнена зимна обстановка. 

Превантивно ще се инспектират и учебните заведения за осигурените количества горива и изправност на отоплителните системи и автобусите за извозване на децата. „При усложнена зимна обстановка, ръководителите на учреждения, търговски дружества, общински фирми, директорите на учебни и детски заведения,  ползватели и наематели на сгради държавна и общинска собственост, собственици на частни имоти да създадат организация за незабавно отстраняване на снега от тротоарите прилежащите площи към сградите, пречещи за преминаване на пешеходци, както и премахването на ледените висулки." се казва в заповедта на кмета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама