Изтича срокът за преместваемите обекти в центъра на Търговище

12:27, 25 окт 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 10 ноември изтича срокът, в който всички преместваеми обекти  в централната градска част на Търговище трябва да бъдат приведени в съответствие с изискванията на Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения на територията на общината, информираха от пресцентъра на местната администрация.

За всички обекти трябва да има подробна схема и/или проект на обекта, изработени от правоспособни лица. Изготвените проекти и дизайн трябва да се разгледат и одобрят от Експертния съвет по устройство на територията към Община Търговище, след което се издава разрешение за поставяне от главния архитект.

След изтичане на дадения срок собствениците и ползвателите на заварени преместваеми обекти в Първа зона, които не са приведени в съответствие с Наредбата, ще бъдат санкционирани. За физическите лица глобата е от 300 до 1000 лева, а за юридическите санкцията е от 1000 до 5000 лева.

Според Наредбата на територията на Първа зона се разрешава поставянето на  павилиони, само с унифициран дизайн за всеки вид.

Преместваеми обекти и съоръжения са павилиони, навеси, кабини, спирки на градски транспорт, машини и други подобни съоръжения, предназначени  за търговия и обслужващи дейности. В категорията влизат също маси и летни градини пред заведения за обществено хранене, кафе-аперитиви, машини за сладолед, топли или студени напитки, пуканки и други подобни, увеселителни и атракционни съоръжения; сергии и маси за надомни ръчни производства на български художествени и традиционни празнични изделия, открити пазари за плодове и зеленчуци и т. н.

Първа зона на Търговище обхваща териториите на: ул. “В. Левски”; площадите “Свобода”, „Стоян Мавродиев” и “Независимост”, квартал “Вароша”; пространството между ул. “В. Левски”, ул. “Гладстон” и ул.” Цар Симеон”; пространството от ул. “В. Левски” до ул. “Хр. Ботев”; бул. “Сюрен”  - от бул. “Тр. Китанчев” до бл. № 28.

Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения, влезе в сила през май тази година и е публикувана в сайта на Община Търговище. Собствениците на цитираните обекти са уведомени за промените и изискванията, на които трябва да отговарят.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама