Ученици от Търговище изследват родния си край

07:05, 26 окт 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Чрез изследователски задачи учениците от VІ б клас на Второ Средно училище „Проф. Никола Маринов” в Търговище свързват уроците по български език и литература с географията, историята и изобразителното изкуство. 

„По този начин се провокира интересът на децата към изучаване на родното място, развиват се уменията им за възприемане и създаване на текст по научен въпрос, усъвършенстват се способностите им за извличане на информация от различни източници“ – сподели Галина Димитрова, учител по български език и литература и класен ръководител на VІ б клас.

"Физикогеографска характеристика на област Търговище“ бе темата, по която малките изследователи съставиха своите научни текстове - разположение, площ, общ брой населени места, общини, общински центрове, население и др. Шестокласниците имаха за домашна работа да проучат по избор едно населено място от областта или съседни региони, с важно историческо, културно или туристическо значение. 

"В проектите си учениците са вложили много труд, умения и съобразителност, за да представят по най-атрактивния начин област Търговище и избраните от тях села и градове. Художниците са нарисували интересни обекти. В творбите им могат да се видят много рисунки и снимки - градският шадраван, езерото „Борово око“, могилата при село Овчарово, село Ястребино и паметникът на шестте ястребинчета, паркът на авиацията и Историческият музей в Омуртаг" разказаха от гимназията.

Създадените продукти учениците подредиха в Кибер центъра на училището, за да запознаят и своите съученици с интересни места от региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама