Германска фирма купува терени за шивашко предприятие в Търговище

12:44, 26 окт 16 25 744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Реди Гармънт Технолоджи България“ ЕООД ще бъде собственик на трите поземлени имота до квартал „Запад“ 2, в близост до Военното окръжие, които бяха продадени на публичен търг с тайно наддаване в Община Търговище. Фирмата бе единствен участник в търга и го спечели за сумата от 555 001 лв. без ДДС. Предстои сключване на договора за продажба и плащане на цената, информираха от пресцентъра на местната власт.

За да реализира намеренията си, фирмата трябва да извърви всички процедури по съгласуване и одобряване на инвестиционния проект, заложени в българското законодателство. Тя трябва да подаде уведомление за инвестиционното си предложение до кмета на общината и до директора на РИОСВ- Шумен. Това е регламентирано в  Наредбата за условията и реда за извършване оценка на въздействието върху околната среда.

След разглеждане на предоставената информация и документация, екоинспекцията се произнася със становище за необходимостта от оценка на въздействието върху околната среда и е възможно да бъде възложено изготвяне на доклад по ОВОС. Тогава следва и провеждане на обществено обсъждане по инициатива на Община Търговище, която ще изиска да се насрочи публично обсъждане, за да се обяснят в детайли производствените процеси и технологии, за да получат гражданите информация и за екологичните параметри на инвестицията. 

При издадено окончателно разрешение, се преминава към проектиране и одобряване на инвестиционен проект, разрешение за строеж и последващо въвеждане в експлоатация на обекта.  Целият процес се следи от редица институции, които съблюдават спазването на всичките закони и нормативни документи.

Едноличен собственик на капитала на фирмата е германско дружество, което извършва услуги, свързани с конфекция и текстил, продажба и дистрибуция на строително-монтажни услуги, инвестиране и контрол в строителството, посреднически и консултантски услуги.

Инвестиционните му намерения са за изграждане на предприятие за обработка на текстил и готови облекла, чиято разгъната застроена площ ще бъде около 4 000 кв. м. Инвестицията щe бъде в размер на 8 млн. лв. и предвижда разкриване на 150 работни места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама