Образование за всички деца по света поискаха ученици от Търговище

07:17, 27 окт 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички деца по света да имат достъп до качествено образование – това послание отправиха учениците от ІV д клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Те се включиха в глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Най-големият урок в света” заедно с класния си ръководител Ана Цанкова.

В часа на класа, учениците дискутираха по темата, дали всички деца по света имат достъп до качествено образование.Запознаха се с истински истории на свои връстници от Конго, Афганистан, Индия, Ирак, които не могат да получат така жадуваното от тях образование поради това, че трябва да просят, за да изхранват семействата си, или защото училището е затворено, а малките момичета били принуждавани в ранна възраст да сключват брак. 

Учениците разсъждаваха по въпросите: Какво би било, ако са на мястото на тези деца? С какво техният живот е по-различен? Написаха пожелания и ги поставиха на специален постер, с което отправиха своите послания към всички деца по света - да живеят в мир и да имат достъп до качествено образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама