Нови банкови сметки ще има данъчното в Търговище

11:17, 27 окт 16 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови банкови сметки за плащане на данъци и осигурителни вноски от 1 ноември ще има офиса на НАП в Търговище. Промяната засяга общо десет териториални структури на приходната агенция   - Бургас, Разград, Търговище, Шумен, Видин, Враца, Пазарджик, Хасково, Благоевград и София-област.

От първия ден на следващия месец всички плащания от дружества, регистрирани на територията на тези офиси, както и от физически лица с постоянен адрес там, трябва да стават по новите сметки. В случай на превод по закрита банкова сметка на НАП, наредените средства ще бъдат върнати на платеца от неговия доставчик на платежни услуги.

Промяната се налага поради прекратяване на договора за обслужването им с една от банките. За това, както и за да се осигури безпроблемното преминаване към обслужване от новата финансова институция, на 31 октомври банковите гишета в тези структури на НАП няма да работят. Плащанията към сметки в последния ден на октомври могат да се извършват от всеки доставчик на платежни услуги до крайния час, определен от него, за приемане на платежни нареждания за изпълнение през същия работен ден.

Повече информация за новите сметки  ще има от 1 ноември на интернет страницата на НАП www.nap.bg в рубриката "Плащане", подрубрика "Банкови сметки".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама