Асоциацията на приемните родители награди социален работник от Търговище

10:11, 28 окт 16 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Социалният работник Стефка Петрова от екипа на приемната грижа в Търговище получи награда  за "Спасител на детството". Отличието е на Националната асоциация за приемна грижа и беше връчено от социалния министър Зорница Русинова.

Тя посочи, че приемната грижа е кауза и че трябва истинско сърце приемния родител, за да поеме отговорността и да се погрижи за бъдещето на децата. Иван Димитров посвети наградата на всички социални работници и на онези, които са го учили на приемна грижа в България.

Инициативата “Спасители на детството“ има за цел да отличи за принос в приемната грижа приемни родители, социални работници, осиновители и родни семейства, лекари, учители, журналисти, общини и др. Стефка Петрова получи номинация от приемни родители със следните мотиви: “Социален работник, за който работното време е 24 часа в денонощието. Ангажира се професионално и лично със всеки проблем, бил той на дете или приемно семейство. Водена е винаги от интереса на децата и е съпричастна със трудностите и емоциите на приемните родители.

Всеотдайна, мила и винаги готова да помогне. Стефка Петрова е професионалист за пример на своите колеги и благодарение на нея приемната грижа в Търговище съществува и се развива в положителен аспект." Стефка Петрова работи в приемната грижа в Търговище от 2009 година, като отговаря за набиране, обучение и оценяване на кандидат приемни семейства и подкрепа на утвърдени приемни семейства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама