Детска къща отвори врати за втора поредна година в Търговище

19:28, 28 окт 16 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детска къща "Слънчеви усмивки" отвори врати в квартал „Малчо Малчев” в Търговище за втора поредна година. В съботните дни 25 деца от квартала, на възраст от 3 до 10 години, се срещат със специалисти и с тяхна помощ научават много за самите себе си и за света около тях, подобряват българския си език, работят върху пропуснатото в учебния материал. И всичко това докато играят и се забавляват. 

"Играта е онази дейност в живота на детето, чрез която то изучава света, развива своята личност, отключва креативността и въображението си. Затова и за всички деца няма по-добра мотивация за учене от това да играят. И играейки да надграждат своите знания." обясниха от Клуба на нестопанските организации.

Малчуганите са разделени в две възрастови групи. Първата носи името „Весела игротека”  и е за деца от 3 до 7 години. В групата активно се включват и родители и близки на децата, които ги подкрепят и окуражават. В нея се работи за по-добра подготовка и адаптация на малчуганите към детска градина или училище, за развиване и надграждане на умения в различните области на развитие, насърчава се активното общуването и взаимодействие между родителите и децата. В част от времето майките имат свободно пространство за споделяне на своите притеснения и тревоги, свързани с отглеждането и възпитанието на децата им, както и с тяхното поведение. 

Втората група се казва „Магията на думите” и включва деца от начален етап на образование. Педагог помага на малките ученици в по- доброто усвояването на учебния материал, както и в подобряването на българския им език.

"Както се знае- старанието трябва да се възнаграждава! Затова за нашите усърдни и ученолюбиви малчугани сме предвидили всеки месец по едно вълнуващо посещение на спектакъл на Кукления театър. В края на учебната година ще има весело тържество, както и екскурзия до град Русе, където децата ще видят река Дунав, ще посетят Националния музей на транспорта, ще се разходят в Парка на младежта." обещаха организаторите от Клуба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама