Историческа изложба представя образованието в Търговище

16:53, 31 окт 16 / Култура 25 799 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба посветена на 170 години светско образование в Търговище беше открита в навечерието на Деня на народните будители от Регионалния исторически музей в града. Експозицията е под мотото „Там, дето знаньето живей” и е подредена в Славейковото училище.

"От 1846 г. датира първото документирано сведение за съществуването на светско българско училище във възрожденско Търговище. Преподаването било по взаимоучителната метода. Търговищките граждани искали децата им да се обучават с възможностите и правилата на модерното образование и направили всичко това да се случи. Грижите за търговищките деца и тяхното образователно развитие, просветата и културата продължават вече 170 години." разказаха от музея.

В изложбата се акцентира върху развитието и промените в учебниците, учебните помагала и пособия през различните исторически периоди като всяко носи характеристиките на своето време.

В реализирането на експозицията участват I Основно училище „Христо Ботев”,  които допълват представите и спомените за основни и необходими елементи, чрез които се осъществява образователния процес в училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама