Община Търговище проведе среща с училищни психолози и педагогически съветници

13:26, 04 ное 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 В Община Търговище се проведе среща с училищни психолози и педагогически съветници на училища от общината. Целта на събирането бе да се обсъдят съвместни инициативи и да се обсъдят плановете на  Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Общинския съвет по наркотични вещества. На срещата присъстваха зам.-кметът Рая Матева, директор дирекция „Хуманитарни дейности” Косьо Костов, мл. експерт Силвия Доманова, директорът Съвета по наркотични вещества  Маринела Недялкова и секретарят  на Комисията Татяна Петрова.

Татяна Петрова представи основните акценти на Проекта на закона за отклоняване от наказателното производство на непълнолетни и налагане на възпитателни мерки, който предстои да бъде приет.

Всички училища получиха покана за предстоящото представление „Докосни ме”, което ще бъде на 16 ноември в Държавен драматичен театър – Търговище. Спектакълът ще представи предизвикателствата пред младежката аудитория и надникване в живота на един тийнейджър.

На 21 ноември ще се проведе и информационна среща-дискусия на тема „Истината за наркотиците” с участието на специалисти от терапевтична общност „Ново начало”. Домакин на събитието ще бъде II СУ „Проф. Никола Маринов”. В Световния ден за борба срещу СПИН, който традиционно се отбелязва на 1 декември, Общинският съвет по наркотични вещества ще проведе хепънинг с участие на любим за младите хора изпшълнител.

Ще бъдат проведени и изнесени обучения за превенция на противообществените прояви и използването на психоактивни вещества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама