Изборният ден в област Търговище приключи

21:25, 06 ное 16 / Политика 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната избирателна комисия официално обяви края на изборния ден в Търговище. Към  20,50 часа приключиха работа и последните избирателни секции в областта, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Охраната на полицията ще продължи до предаването на изборните материали в РИК. В края на изборния ден обстановката в областта остава спокойна, не са допуснати сериозни инциденти и груби нарушения на обществения ред, застрашаващи нормалното провеждане на изборите.

В сектор“Български документи за самоличност”  в ОД МВР-Търговище и в звената му в Попово и Омуртаг в деня на вота са издадени 3 удостоверения за гласуване заради случаи на изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност, с които удостоверения гражданите да могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Броят на издадените в гореспоменатите звена удостоверения за гласуване от 1 ноември до приключване на изборния ден е 20.

В две избирателни секции в община Търговище днес служителите на реда са оказали съдействие по постъпили искания от председателите на съответните комисии.

Очакват се окончателните данни за избирателната активност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама