Сертификати за европейска мобилност получиха ученици от Попово

15:10, 09 ное 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от гимназията по селско стопанство в Попово получиха сертификати Европас мобилност за участието си в проект „От фермата до вилицата- практики за етичен и устойчив агробизнес“. Инициативата беше осъществена от ПГСС „Никола Пушкаров“ по програма Еразъм+ в Италия . 

Сред специфичните цели на проекта бяха повишаване качеството на професионалната подготовка чрез обогатяване обучението по практика, изграждане на визия за устойчиво развитие на агробизнеса в община Попово с цел продължаващо обучение на възрастни, затвърждаване  партньорството с Биоферма „Патрис“, засилена конкурентноспособност на образователния пазар.

Учениците по проекта чрез презентации споделиха наученото от тях по време на мобилността, направените изводи и във връзка със следващ проект горещо препоръчаха на своите съученици да се възползват от възможностите, които предоставя програма Еразъм+.  

Следващата визита на учениците отново ще се проведе в биоферма Патрис, Сполето, Италия през април следващата година. Предстои кандидатстване и подбор на бенефициентите по проект „Фамилното биоземеделие- инструмент за приобщаващ растеж и устойчиво местно развитие“. Информацията за кандидатстване ще бъде публикувана на сайта на училището, в социалните мрежи и чрез постер във фоайето на училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама