Издават удостоверения за гласуване за втори тур в Търговище

09:52, 11 ное 16 / Политика 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три удостоверения за гласуване са издадени през последните два дни в звената на „Български документи за самоличност“ в Областната дирекция на МВР-Търговище. От там информираха, че във връзка с провеждането на предстоящия  втори тур на изборите за президент, в сектора имат готовност да окажат съдействие на българските граждани, които желаят да упражнят правото си на глас.

Между двата тура на гласуването е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, да имат възможност да упражнят правото си на глас.  На лицата, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен или изтекъл документ за самоличност. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден днес, по искане на гражданите, ще им бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

"За да бъде издаден документа е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОД МВР или в районните управления при дирекцията за дните от 8  до 12 ноември от 8,30 ч. до 17 ч. и на 13 ноември от 8,30 ч. до 19 ч. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборите, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта и заплащане на услугата за издаване на документа за самоличност. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко Районно управление или Дирекция, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес." съобщиха от полицията. 

От там припомниха, че документа се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама